Mersin’de bir kadının yürürken cep telefonunun kapkaç yöntemiyle çalınması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Konuşurken kadının cep telefonunu alan şahıslar, motorla bölgeden kaçmayı başarırdı. Polisin başarılı çalışması sonucunda kapkaç olayına karışan 2 zanlıdan biri yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Toroslar ilçesi Yusuf Kılıç Mahallesi’nde meydana geldi. Pazar arabasıyla yürüyen Ö.Ş. isimli kadını 2 kişi takibe aldı. Zanlılardan biri motosikletle 83009 Sokak’ta gizlenirken diğer şahıs ise telefonla konuşan kadını kimsenin olmadığı bölgeye kadar izledi. Bir süre takibini sürdüren zanlı, kimsenin olmadığı bir bölgede telefonla konuşan kadının elinden telefonu alıp, motosiklete binerek bölgeden kaçtı.

Kadının şikayeti üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelileri tespit etmeye çalıştı. Yapılan incelemeler sonucunda zanlıların daha önce 16 kapkaç olayına karıştıkları belirlenen M.Ç. (31) ve M.N. (22) olduğu belirlendi. Bunun üzerine zanlıları yakalamak için çalışma başlatan ekipler, M.Ç. isimli şahsı yakalarken, diğer zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Zanlılar olay yerinden kaçtı ama güvenlik kamerasından kaçamadı

Olayın olduğu bölgede şahıslar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kayıtlara göre kadının arkasından sessizce gelen zanlılardan biri telefonu birden alıyor. Daha sonra kendisini az ileride bekleyen motosiklete binen zanlı bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Kadın şahısların arkasından koşarak yakalamaya çalışsa da bu girişiminde başarılı olamıyor. Zanlılar ayrıca kaçarken kendilerine müdahale etmek isteyen bir gence de tekme sallayarak müdahale etmesini engelleyip, bölgeden kaçıyorlar.