İzmir’in Buca ilçesinde, kocası ile ilişki yaşadığını ileri sürdüğü kadını boğazını keserek öldüren, “canavarca hisle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Anıl T.’ye mahkeme önce ağırlaştırılmış müebbet cezası, ardından eylemi haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 16 yıl ceza verirken, sanığın duruşmadaki iyi hal ve hareketleri, olaydan pişmanlık duyması nedeniyle cezası 13 yıl 4 aya indirildi.

Buca ilçesi Koop. Mahallesi’nde 2016 Mayıs ayında meydana gelen olayda, 31 yaşındaki Anıl T., kocasıyla ilişki yaşamakla suçladığı komşusu 33 yaşındaki Memnune C.’yi, evinde 15 yaşındaki kızı A.C.’nin gözleri önünde boğazını keserek öldürdü. Annesini kanlar içerisinde gören A.C., çığlık atarak yardım isterken, katil zanlısı Anıl T. polis tarafından yakalandı. Anıl T. polisteki ilk ifadesinde, “Memnune C. kocamla bir kere kaçtı. Kendisine bir kere şans verdim. Uyarıma rağmen görüşmeye devam edince onu öldürdüm” diyerek suçunu kabul etmişti. Olayı soruşturan savcı, Anıl T. hakkında “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Savcı geçen celse mütalaa vermişti

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 8. ve son celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık Anıl T., sanık avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Geçen celsede duruşma savcısı İlhami Başkurt esas hakkında verdiği mütalaasında, sanık Anıl T.’nin maktulün evine konuşmak için gittiği, evde maktulün kızı varken balkonda 20 dakika kadar konuşup kahve içtikleri, bir süre sonra konuşmanın tartışmaya döndüğü, sanığın ifadesine göre maktul sanığa, ‘Sen kokuyorsun, sen cücesin, biz birbirimize yakışıyoruz, eşin seninle ilişkiye girerken midesi bulanıyormuş’ gibi sözler söylediği, bunun üzerine sanığın üzerindeki bıçakla maktulü boğazından bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi. Savcı, sanık hakkında “tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmek” suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açarken, olay tarihinde sanık ile maktulün bir süre sohbet etmesi, olayların maktulün sanığa sarf ettiği sözlerden sonra başladığı, ayrıca sanığın maktulün eşi ile aralarında olan zina olayının üzerinde oluşturduğu haksız tahrik nedeniyle olayı gerçekleştirdiği, olayı kızgınlıkla gerçekleştirmiş olmasının da canavarca hisle olarak değerlendirilmesinin mümkün olmayacağı, sanığın haksız tahrik altında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırmasını talep etmişti.

Ağırlaştırılmış müebbetten 13 yıl 4 aya indi

Sanığın avukatları esas hakkındaki yaptıkları son savunmalarında, müvekkilleri Anıl T.’nin olayı tasarlamadığını, konuşmak için gittiği evde tartışmada sinirlenmesinden dolayı olayın meydana geldiğini belirterek, verilecek cezanın indirimli olması yönünde talepte bulundu. Son söz verilen sanık Anıl T., “Olaydan dolayı çok pişmanım. Keşke bıraksaydım da öylece kalsaydı, bu olay yaşanmasaydı” dedi.

Mahkeme başkanı kısa bir aradan sonra sanık Anıl T.’nın önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldığını açıkladı. Mahkeme başkanı daha sonra eylemin haksız tahrik altında gerçekleştiği için cezanın 16 yıla indirildiğini, sanığın duruşmalardaki iyi hali ve yapmış olduğu olaydan pişmanlık duyması nedeniyle cezasının 13 yıl 4 aya indirildiğini belirtip, davanın bittiğini söyledi.