Manisa’nın Yunusemre ilçesine ortaokul kantininde çalışan bir kişi, okuldaki kız öğrencilere "Canım, aşkım, bebeğim tatlım, seninle evleneceğim" diyerek sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay, Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Osmancalı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya bilgiye göre Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu kantininde çalışan İ.B. (35) okuldaki 5. ve 8. sınıftaki kız öğrencilere sözlü tacizde bulundu. Okuldaki bir kız öğrenci annesine kantin çalışanı İ.B.’nin kız öğrencilere sürekli olarak "Canım, aşkım, bebeğim tatlım" şeklinde konuştuğunu anlattı. Öğrenci velisinin durumu rehber öğretmene bildirmesinin ardından 16 Kasım’da okul idarecilerinin rehber öğretmenler eşliğinde konu hakkında ifadelerine başvurması ve diğer kız öğrencilerin de aynı ifadelere yer vermesiyle birlikte durum Yunusemre Jandarma Komutanlığına bildirildi. Kantin çalışan İ.B. 16 Kasım günü gözaltına alınırken okula Manisa Barosundan 5 avukat ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden psikolog ve rehber öğretmenler gönderildi. Gönderilen öğretmenler eşliğinde okuldaki 5. ve 8. sınıf 32 kız öğrencinin ifadeleri alındı. Bir öğrenci ise İ.B.’nin kendisine "Seninle evleneceğim. Seni eve götüreceğim" şeklinde tacizde bulunduğu yönünde ifade verdi.

Öte yandan, jandarma tarafından gözaltına alınan İ.B.’nin sorgusu devam ederken, İ.B.’nin daha önce de aile içi şiddetten dolayı ertelenmiş cezasının bulunduğu öğrenildi.