Kocaeli’nin İzmit ilçesinde eşini darp ederek evini yakma teşebbüsünde bulunan ağabeyi Emrullah Kurt’u öldüren Ahmet Kurt’un yargılanmasına başlandı.
27 Ağustos 2016 tarihinde İzmit Kabaoğlu Mahallesi Atmaca Sokak’ta meydana gelen olayda A.K. (33) isimli şahıs, annesini dövdüğü gerekçesiyle uyuşturucu bağımlısı olan ağabeyi Emrullah Kurt (41) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emrullah Kurt ruhsatsız tabancasını çıkartarak kendisinden hesap soran kardeşinin üzerine yürüdü. Boğuşma esnasında silah 2 kez ateş aldı. Mermilerden biri otomobilin kapısına isabet ederken diğer uyuşturucu bağımlısı olan Emrullah Kurt’a isabet etti. Ağır yaralanan Emrullah Kurt, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, A.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Konuyla alakalı davanın görülmesine Kocaeli 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık A.K. ile avukatı Hüseyin Acurman, anne Huriye Kurt, Emrullah Kurt’un eşi Sezen Kurt, tanıklar Murat Kurt, Kemal Yaşa ve Ümit Kocagöbek ile sanığın yakınları katıldı.
Duruşmada ifade veren tutuklu sanık A.K., “Kardeşimin psikolojik sorunları vardı. Çalışmıyordu. Bu yüzden kendisi ile ben ilgileniyordum. Zamanla benim iş çevremde bulunanlara zarar vermeye başlayınca evde kalmaya ve dışarı çıkmamaya başladı. Ancak bu seferde komşularına ve mahalledekilere karşı saldırgan davranışlarda bulunmaya başladı. Zaman zaman bu polise aksettirdik. Ancak polis tarafından bir işlem yapılmadı. Yine sürekli yengemi yani eşini darp ediyordu. Bunun sonucunda yengemden kadın sığınma evine gitti. Bu olay üzerine ağabeyim evini yaktı. Kendisini evimin terasına yerleştirdim. Zaman zaman ağabeyimin annemi de darp ettiğini öğrendim. Olay günü de ağabeyim beni telefonla arayarak gel annemi doktora götür dedi. Yolda annem ağabeyimin kendisini darp ettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.
A.K., “Hastane çıkışında annemi kayın validemin evine götürüp kendisine bıraktım. Annemi bırakacağım sırada ve sonrasında ağabeyim tekrar beni aramaya başladı. Telefonda küfür ediyordu, beni çağırdı. Bende annemi bıraktıktan sonra çocuklara bir şey yapmasın diye eve gittim. Eve geldiğimde yolun ortasında beklediğini gördüm. Baktığımda belinden bir tabanca çıkardığını gördüm. Silahı bana doğrulttuğu sırada bende aracın sürücü kapısını hızla açtım. Kapı kendisine çarptı. Çarpmanın etkisi ile silah bir el patladı. Kapıya isabet etti. Sonra silah bendeyken elimi tuttu. Boğuşmaya başladık. Tabancayı elinden almaya çalışırken bir el daha ateş aldı. Ağabeyim ‘vuruldum ben’ dedi. Ben de kendisini aracımla hastaneye götürdüm” diye kendini savundu.
Mahkeme ifadelerin ardından diğer tanıkların dinlenmesi için davayı 25 Ocak 2017 tarihine erteledi.
(MOA-GY-AŞ-Y)