Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bakkaldan dönen küçük yaşlardaki kız çocuğunun yardım bahanesiyle kendisini kaçırmak isteyen şahıstan eve kaçarak kurtulduğu ileri sürüldü.

Olay, merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 10 Aralık’ta meydana geldi. İddialara göre, bakkaldan evine giden küçük yaşlardaki kız çocuğuna yaklaşan bir şahıs, yardım bahanesiyle kızla konuşmaya başladı. 10 TL para veren ve yardım paketi de vermek için kendisiyle gelmesini isteyen şahıstan korkan çocuk, birinci katta bulunan evlerine girerek durumu annesine anlattı. Sokağa çıkan anne, kimseyi göremeyince durumu esnafa bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerine bakan esnaf, kız çocuğun da tarifiyle adamı belirledi. Polis, şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Market sahibi Mehmet Şerif Güngörür, “Pazar günü 5-6 yaşlarında iki tane kız çocuğunu takip ediyor. Onlar markete girdikten sonra karşı sokağa giriyor. Orada küçük bir kız çocuğu evden çıktığı zaman kızı çağırıyor. ‘Sana 10 lira vereyim, size bir yardım çıkmış. Benim arkamdan gel beni takip et. Size o yardı paketlerini vereceğim’ demiş. Kız korkup eve kaçmış. Annesine haber verdi. Annesi de gelip bize söyledi. Biz de kameralardan yola çıkarak olayın gerçek olduğunu fark ettik. Kız kendisi tanıdı adamı. Bu adam olduğunu söyledi. Kıza dokunmamış ama onu başka yere götürecekti. Olay bu şekilde gelişti” dedi.