Kırıkkale Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan satıcılarını sahte paraya ve hayvan hırsızlıklarına karşı uyarılarda bulundu. Polisler, sahte para konusunda uygulama eğitim verdi.

Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler, hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere bilgi verdi, sorularını yanıtladı. Hırsızların ilçelere, pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip, keşif yaptığı hatırlatıldı. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat telefonuna bilgi verilmesini isteyen Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Tamer Taş, sahte paranın gerçeğinden ayırt edilmesini kolaylaştırılan bazı pratik önerileri besicilere uygulamalı olarak anlattı, "Kurban Bayramı öncesi hayvan hırsızlığında ve sahte para olaylarında artışlar olabilir. Hayvan üreticilerinin mağdur olmaması için çeşitli tedbirler almaları konusunda uyarıyoruz." dedi.

Hayvan alım satımlarında sahte para vermeye çalışan kalpazanlara karşı çok dikkatli olunmasını isteyen Taş, "Hayvan sahipleri arazide hayvanları kapatmak için kullandıkları dam ve ağıllarını başıboş bırakmamaları ve kontrol etmeleri konusunda uyarıyoruz. Yetiştiricilerimiz, seyyar satıcı gibi gelenlere mümkün olduğu kadar ahırları ve hayvanların yerlerini göstermemeli, şüpheli durumda mutlaka bilgi vermeliler. Eğer böyle bir durum varsa, gelenlerin kimlik bilgilerini, geldikleri araçların marka ve plakalarını mutlaka bir yere not etmelerini ve '155 Polis İmdat' telefonuna bilgi vermeleri konusunda toplum destek polislerimiz vasıtasıyla uyarılarda bulunduk. Biz önceden tedbirimizi almalıyız." diye konuştu.