Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 3 kişinin yaralanmasına neden olan tüp patlaması ve sonrasında yaşananlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek Beldesi’nde bir iş yerinde gaz sıkışması sonrası patlama yaşanmıştı. Patlama sırasında alt katı lokanta olan 2 katlı bina yıkılmış ve çevredeki çok sayıda iş yerinin camları da kırılmıştı.

Patlama sonrası cadde savaş alanına dönerken 3 kişi de hafif yaralanmıştı. Patlama ile ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşların sokaktan yürüdükleri sıra patlama ile birlikte vatandaşlar büyük bir panik çerisinde sağa sola kaçtıkları görüldü.

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, “Gece önünde durduğumuz binanın lokantanın içinde gaz sıkışması ile patlama meydana geliyor. Buradaki bina çöküyor, yanındaki ve karşısındaki binalar kullanılamaz hale geliyor. Yaklaşık yüz kadar iş yerinin camları kırıldı. Çoğu binalarda çatlak ve yıkım meydana geldi. Büyük felaket yaşandı. Sevindirici yanı ölüm ve büyük yaralanma olmadı. 3 yaralımız var onlarda ayakta tedavi gördü. Patlama sonrası anında olay yerine geldik. Kaymakamımız sağolsun ve belediye olarak bizler anında geldik. Vatandaşımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Patlama saatinde başka bir mahallemizde asker eğlencesi olması, orada olması burada büyük felaketi önlemiş oldu. Şu anda can kaybı olmaması en büyük sevincimiz” dedi.

Patlamada evi hasar gören iş yeri komşusu Onur Öztürk, “Patlamada Allah’tan evde yoktuk. Şükür can kaybı olmadı. Patlama sırasında asker eğlencesinde idik. Evde değildik. Patlamayı duyduk ama saz sesinden tam anlayamadık. Buraya geldiğimizde katliam gibiydi, duman dumana idi. Şu anda eve giremiyoruz, biraderimin evinde kalıyoruz" dedi.

Evi maddi hasar gören Murat Kocaman ise Kütahya’da fuarda olduğunu ve dönüşte patlamadan her yerin zarar gördüğünü söyledi.