Malatya Valiliği sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında son bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Valilik, 15 Temmuz’dan bu yana bin 366 kişinin açığa alındığını, bunlardan 666’sının ise görevine son verildiğini açıkladı.
Malatya Valiliği OHAL Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, 29 Ağustos 2016 tarihinden 6 Eylül 2016 tarihine kadar geçen 9 günlük sürede FETÖ soruşturması ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Bu süre zarfında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden 1 sağlık memuru ve İl Emniyet Müdürlüğünden 1 personelin açığa alındığı bilgisi verilirken İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nden de 24 personelin gözaltına alındığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünden 8 polisin gözaltına alındığı ve bunlardan 4’ünün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı 4’ünün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı dile getirildi.
Valilik açıklamasında ayrıca daha önce Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurumu ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden açığa alınan toplam 3 kişinin soruşturma ve inceleme sonucunda görevlerine yeniden iade edildiği belirtildi.
Yürütülen soruşturma çerçevesinde 1 iş adamının da tutuklandığının belirtildiği açıklamada 15 Temmuz’dan bu güne kadar Malatya’da kamu kurum ve kuruluşlarda görevli 666 kişinin Kanun Hükmünde Kararname hükümleri gereğince memuriyet görevlerine son verildiği ifade edildi.
Bugüne kadar yürütülen soruşturma çerçevesinde toplam bin 366 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtilirken 276 kamu görevlisi, 49’u sivil olmak üzere toplam 325 kişinin ise tutukluluk halinin devam ettiği ifade edildi.
139 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı soruşturma dosyasında halen 55 kişinin Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu belirtildi.