Mersin Emniyet Müdürlüğünce, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla okul servis araçları ve taşımalı servis eğitim araçları şoförleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) konferans salonundaki toplantıya, servis şoförlerinin yanı sıra okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları da katıldı. Bilgilendirme toplantısında Toros Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Servis Odası Başkanlığı temsilcileri sunum yaptı.

Okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarının sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Toplantıda, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Deniz Ünsal, servislerin ve şoförlerin uyması gereken mevzuatları anlatarak, kuralların takipçisi olacaklarını ve öğrenci taşımacılığı alanında başta emniyet kemeri olmak üzere gerekli prosedürlerden taviz vermeyeceklerini söyledi.