Muğla’nın Milas ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, ilçedeki lise olarak eğitim veren okullara ve internet kafelere ani denetim yaptı. Özellikle lise önlerinde bekleyen, dolaşan kişiler üzerinde GBT sorgulaması yapan ekipler, internet kafelerde de kimlik yoklaması ve program denetimi yaptı.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcında alınan önlemler kapsamında uygulama yapılırken, yapılan denetimlerin tüm ülke genelinde eş zamanlı olduğu belirtildi.

Milas ilçe merkezindeki tüm liseler, parklar ve internet kafelere yapılan denetimlerde, özellikle liselerin önünde bekleyen, dolaşan kişilerin GBT sorgulamasının yapılması dikkat çekerken, yine ilçe merkezindeki birçok internet kafeler de denetlenerek, içeride bulunanların kimlik sorgulamaları yapılarak bilgisayarlardaki programlar incelendi.

Ayrıca Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri tarafından Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bulunan bir grup gencin kimlik sorguları yaptığı esnada ise grubun bulunduğu yerdeki park halinde bulunan bir otomobilin yanında yere atılmış bir muşta ele geçirildi. Ekipler şahısların sorgusunu yaparken, muştanın kime ait olduğu tespit edilemedi.

Denetimler ‘aralıksız’ devam edecek

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda rutin bir şekilde yapılan denetimlerin bu yıl daha farklı bir kapsamda ele alınarak, okul önlerindeki güvenlik tedbirleri arttırılacağı belirtildi. Özellikle okul çevrelerinde amaçsız bir şekilde bekleyen kişiler, farklı amaçlar için okul önlerine adeta kamp kurmuş kişilere izin verilmeyeceği, gençlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde okula girip-çıkmalarına engel teşkil edecek olaylara fırsat verilmeyeceği vurgulandı.

Polisten öğrencilere uyarı

Öte yandan polisler, parklarda ve okul önlerinde rastladığı öğrencilerle kısa süreli görüşme yaparak, ders saatinde neden dışarıda oldukları soruldu. Öğrencilere, özellikle tanımadığı, şüpheli olarak gördükleri bir kişi ya da durum karşısında mutlaka 155 ihbar hattını aramaları konusunda öğrencilere telkinlerde bulunuldu.