Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen önleyici devriye hizmetleri, uygulama ve çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, ekipler tarafından, “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu şüphelisi 6 kişi yakalandı. Şahıslardan 12,57 gram bonzai elde ele geçirildi. Ekipler müdahale edilen olaylarda, 2 adet kesici delici alet, oto hırsızlık şüphelisi 1 şahıs, yağma şüphelisi 1 şahıs, silahla yaralama şüphelisi 5 şahıs, cinsel saldırı şüphelisi 1 şahıs, cinsel taciz şüphelisi 2 şahıs, 6136 Sayılı Kanun Maddesi (SKM) 1 şahıs yakalandı. Toplam olarak çeşitli suçlardan 17 şahsa adli ve idari işlem yapıldı.

Son bir haftada bin 877 şahıs hakkında GBT sorgusu yapıldı. Ayrıca 521 araç sorgusu yapıldı ve çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs, 1 kayıp şahıs ve 5 yoklama kaçağı yakalandı. 21 araca ve sürücüsüne trafik yönünden işlem uygulandı. 5 adet hacizli/yakalamalı araca işlem yapıldı, çeşitli suçlardan toplam 67 şahsa adli ve idari işlem yapıldı.