Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ki özel hastanede dün geceden bu yana ikinci kez yangın çıktı. Hastanede 8’i bebek toplam 41 hasta ambulanslar ve özel araçlarla ilçedeki başka hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren özel hastanede dün gece yaşanan yangının söndürülerek kontrol altına alınmasının ardından sabah saatlerinde yeniden yangın çıktı. Hastanenin laboratuvar ve genel cerrahi servisinde elektrik kontağından kaynaklandığı belirlendi. Hastanenin tüm elektrik akımı kesilince Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tedbir amaçlı hastaların tahliye edilmesine karar verildi. 112’ye ait 5 ve 2 özel olmak üzere toplam 7 ambulans hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan 8’i bebek toplam 41 hastayı çeşitli hastanelere sevk etti. Tahliye işlemlerinin başladığı ilk dakikalarda ambulanslar sevkler için yetersiz kalınca hasta yakınları özel araçları ile yeni doğan bebekleri ile yakınlarını başka hastanelere götürdü.

Özel hastane de tüm personel ve diğer birimlerdeki hastalarda tedbir amacıyla dışarı çıkarıldı.

Özel Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ercan Yalçın, yangınla ilgili korkulacak bir durum olmadığını ve hastaların hiçbir aksilik yaşanmadan tahliye ve sevklerinin koordineli bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Opr. Dr. Yalçın “Öncelikle hastalarımıza ve hepimize geçmiş olsun. Gece saat 01.00 sıralarında teknik odanın bulunduğu odada klimalardan bir tanesinin panosunun patlaması neticesi ufak çaplı bir duman basması oldu. İtfaiye ekiplerimiz sağ olsunlar geldiler, durum 15 dakika içerisinde kontrol altına alındı. O sırada diğer servislerde bir sorun olmadı. Sadece ameliyathaneye giden elektrikler çalışmıyordu. Sabah ameliyathaneye tekrar elektrik verince bazı bölümlerde şebekede ısınma tespit ettik. Alarm gelince tüm tesisatı kontrol etmek amacıyla hastaneyi tahliye ettik. 18 tanesi servis, 15’i yoğun bakım ve 8’i çocuk yoğun bakım olmak üzere hastaların tamamını 112 ile bağlantıya geçip ilçemizdeki hastanelerimize hızlı bir şekilde sevk ettik. Hastalarımız ilgili doktorlar tarafından teslim alındı. Hastanemizde şu anda yatan hastamız yok. Teknik ekipler İzmit ve civar bölgelerden geldiler, kontrolleri yapıyorlar. İlk verdikleri bilgilere göre şu anda tesisatta bir sıkıntı yok. Bu tür teknik sıkıntılar her yerde olur. Bizim için önemli olan hastaların tahliyesiydi. Onların 112 ve itfaiyemizin de desteği ile başarılı bir şekilde sevk edilmiş olması çok önemli” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’de çıkan yangında herhangi bir yaralanma yaşanmadığını belirterek, endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Özel hastanede tahliye işlemlerinin sona ermesinin ardından teknik inceleme devam ediyor.