İzmir’in Konak ilçesinde, motosikletli iki kişinin tacizine uğradıktan sonra yardım istedikleri polislerinde fiziksel saldırısına maruz kalan Derya Kılıç ve Seray Gürer’in soruşturması kapsamında, iki kişi yakalandı.

Konak ilçesine bağlı Alsancak’ta, geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki Derya Kılıç ile 22 yaşındaki Seray Gürer, motosikletli iki kişi tarafından taciz edildiğini iddia etmiş, ardından da yardım istediği polisler tarafından tartışma sonrasında darp edilmişti. Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinin ardından, polisler hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da, olayı tüm ayrıntılarıyla inceleyerek takipçisi oldu. Ekipler, bölgedeki tüm kameraları didik didik ederek geniş çaplı bir araştırma yaptı. Onlarca iş yerinden güvenlik kameraları temin edilirken, kameralardan kişilerin O.G. (24) ile arkasında oturan S.Ç. (24) olduğu tespit edildi. Şahıslar ise daha sonrada operasyonla Bornova Altındağ’da yakalandı.

Sorguya alınan O.G., Kılıç’ı elle taciz ettiğini itiraf etti. Arkasında bulanan arkadaşı S.Ç.’de tacizi O.G.’nin yaptığını söyledi. S.Ç., ifadesinin ardından serbest bırakılırken, O.G. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.