Mersin’in Tarsus ilçesinde, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yaptıkları ve eylemlerde bulundukları iddiasıyla 6 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, terör örgütü PKK/KCK lehine paylaşımlarda bulunarak örgüt propagandası yaptıkları, terör içerikli yazılama yapmak suretiyle kamu malına zarar verdikleri, ayrıca Fahrettinpaşa Mahallesi’nde güvenlik güçleri ve araçlarına yönelik EYP’li silahlı, molotof kokteylli, havai fişek ve taşlı saldırı eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen şahıslara yönelik Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesiyle yaptıkları operasyonda 13 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Gerçekleştirilen operasyonlarda 1 adet av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, 1 adet kurusıkı tabanca, örgütsel doküman, kitap, poster, fotoğraf ve 3 adet kullanıma hazır molotof kokteyli ele geçirildi.

Gözaltına alınan D.T., A.T., C.İ., M.Ö., M.Ö. ve R.P. isimli şahıslar tutuklanırken, 5 şahıs da adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Suça sürüklenen 2 çocuk ise savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.