Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde meydana gelen trafik kazasında emniyet şeridinde park halinde olan tıra zeytin yüklü kamyon çarptı. Sabah saatlerinde etkili olan yoğun sisin de neden olduğu kazada zeytin kamyonunda yolcu olarak bulunan bir kişi hayatını kaybetti.

Kaza Çorlu çevreyolunun Ergene ilçesinin Sağlık Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul yönünden Edirne istikametine gitmekte olan Kenan Saygılı idaresindeki 16 LVL 465 plakalı zeytin yüklü kamyon, emniyet şeridinde park halinde bulunan Mehmet Ali Çelik yönetimindeki 06 SAN 75 plakalı tıra arkadan çarptı.

Kazada kamyon şoförü Kenan Saygılı yaralanırken kamyonda yolcu olarak bulunan ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Çarpmanın şiddetiyle kamyonda yüklü zeytinler de yola savrularak geniş bir alana yayıldı.

Tırın emniyet şeridinde park halinde olduğunu belirten Mehmet Ali Çelik, "Biraz geride lastiğim patlamıştı. Uğraştıktan sonra buraya kadar gelebildim. Bir anda arkamdan gelip çarptı. Kaza olunca hemen aşağıya indim, polisi arayarak kazayı bildirdim ve ambulans göndermelerini istedim" dedi.

Kazanın ardından Çorlu çevreyolunun Edirne istikametinin bir bölümü polis ekiplerince trafiğe kapatıldı. Kaza nedeniyle yola savrulan zeytinler de Ergene Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Yoldaki temizleme çalışmaları, polis ekiplerinin kazayla ilgili incelemeleri ve kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından çevreyolundaki trafik akışı normale döndü.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.