Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hemşirelik Fakültesi ilk öğrencileri için oryantasyon programı düzenledi.
ADÜ Hemşirelik Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programı, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. Programa Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan; Adnan Menderes Üniversitesi olarak en büyük hedeflerinin öğrencilerin yetişme sürecinde en son imkânların kullanılması olduğunu belirterek; bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını, gerek fiziksel; gerekse donanımsal anlamda Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarını yeniden yapılandırdıklarını söyledi. Prof. Dr. Bircan, Hemşirelik mesleğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Hemşireler bir fiil hasta ile iç içe. Bu yüzden güler yüzlü, anlayışlı ve hoşgörülü olun. Ne yaparsanız yapın, elinizden gelenin en iyisi olmalı. Sizlerle birlikte olmak bizleri mutlu ediyor, öğrencilik ve meslek yaşamınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Hemşirelik Fakültesi Dekanı; Prof. Dr. Didem Evci Kiraz da, yeni fakültenin büyüyen ve gelişen üniversitemizin özellikle hastanenin önemli bir parçası olacağını vurgulayarak; “Fakültemizin yeni oluşum safhasında olması dolayısıyla, sizlerin de katkısı olacağını düşünüyorum. Bu süreçte kafasında bir fikri olan veya projeleri olan varsa bize başvursun. Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.