Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli şubesinde yeni yönetim kurulu üyeleri ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli şubesi yeni Başkanı Afet Göz Heuschele ziyaret etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli şubesinde yapılan genel kurulla 4 yıldır kurucu başkanlığını yürüten Hikmet Çıldır’dan bayrağı devralan Afet Göz Heuschele ile Yeni Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Alıcık yeni Başkan ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Sabah saatlerinde yapılan ziyaretinden dolayı Başkan Alıcık ile birlikte kahvaltı yapan üyeler derneğin çalışmaları hakkında değerlendirme yaparak Başkan Alıcık’ı bilgilendirdi. 4 yıldır dernek başkanlığını yürüten ancak yapılan son genel kurulda aday olmayan eski başkan Hikmet Çıldır, kuruldukları günden bu yana her türlü desteği kendilerine veren ve destekleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti.
Kendilerini tanıtan bir konuşma yapan Afet Göz Heuschele Hikmet Çıldır’dan devraldığı bayrağı daha da yükseklere taşımak için elinden geleni yapacağını ifade ederek, “Bir Cumhuriyet Kadını olarak ben, derneğimizin amacı olan ulusal kurtuluş savaşı ve cumhuriyet devrimleri ile kazanılmış olan, ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlamanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için tüm gücümle çalışacağım. Derneğimizin çağdaş, laik, demokratik, kadın erkek eşitliğine inanan daha bilinçli ve daha üretken kadın yaşantısına katkı sunması için özveriyle elimden geleni yapacağım. Tüm üyelerimiz hangi ideolojiden, hangi fikirden yada hangi kimlikten olursa olsun faaliyetlerimizde derneğimiz adına hep birlikte çalışarak etkin ve başarılı olacağımız kanaatindeyim ve buna inanıyorum” şeklinde konuştu.
‘Cumhuriyet Kadınları’nın Sanatta, sporda, siyasette hep öncü olduğunu vurgulayan Alıcık, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinde kadınların, Kiminin bilimde çığır açtını, kiminin söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurduğunu belirterek , “Kadınlarımız, Ülkemizi hep ileriye taşıdılar, taşımaya da devam ediyorlar. Bilindiği gibi Türk kadını istiklâl savaşı sırasında gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile hizmet vermiştir. Cephede erkekle omuz omuza düşmana karşı savaşırken cephe gerisinde de çeşitli faaliyetleri ile savaşa destek vermiştir. Atatürk Türk kadınının bütün bu fedakârlık ve hizmetlerini takdir etmiş ve Cumhuriyetin ilânından itibaren Cumhuriyet öncesi plânladığı ve değişik verilerle ifade ettiği gibi kadının sosyal, ekonomik ve siyasal konumunu iyileştirici uygulamalarına başlamıştır. Kadın ailenin temelidir. Aile içinde gerek çocukların yetiştirilmesinde, gerekse kültür unsurlarının nesilden nesile geçirilmesinde köprü vazifesi görür. Bu nedenle sadece çocuğun topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da önemli rol oynayan kadınlar Atatürk’ün ifadesiyle: hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar” dedi.