Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuyucak’ın Pamukören Mahallesi’nde bulunan 5 bin kişilik nüfusa hitap eden 50 yıllık depoyu baştan aşağı yeniliyor.

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile çalışmalarına başlayan ASKİ ekipleri, son 15 yıldır hiçbir bakım yapılmayan su deposunu bakıma aldı. Yıllardır paslanmış bakımsız borulardan gelen suları içmek zorunda bırakılan vatandaşlarda deponun yenilenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra içtikleri suyun tadını alacaklarını söyledi.

Kuyucak ilçesi Pamukören Mahallesi sakinleri sağlıklı ve kaliteli su içmek için gün sayıyor. 50 yıl önce yapılan son 15 yıldır da hiçbir bakım ve onarımı yapılmayan su deposunda, en son 5-6 yıl önce temizlik işlemi gerçekleştirilmiş.500 tonluk depo bakım yapıldığı için su kaçırırken, hiçbir zaman tam kapasitesi ile hizmet veremiyordu.

Yıllardır bakımsız olan, boyaları dökülen, boruları paslanan depodan su içmek zorunda bırakılarak, sağlıkları ile oynanan vatandaşların taleplerini değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile depoyu ele alan ASKİ ekipleri depoyu tabiri yerindeyse sil baştan inşa ediyor. Durumu oldukça kötü olan depoya mebran döşenirken, manevra boruları ve vanalar da değişiyor. 10 gün içinde çalışmalar tamamlanacak. Her mevsim başında da periyodik olarak deponun bakımı yapılacak.

ASKİ ekipleri şebeke çıkışından tesisatlara varan ve insan sağlığını tehdit eden aspetli borularda değiştirilecek. 15 bin-20 bin metre mesafeyi kapsayan tesisat projelendirilirken, önümüzdeki dönemde yenileme çalışmaları başlayacak.

"Suyumuzun Tadına Varacağız"

50 yıldır bakımsız borulardan su içmek zorunda kalan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin depoda yaptığı bakım çalışmalarını memnuniyetle karşılıyor. Vatandaşlar, "Yıllardır içtiğimiz suyun tadını alamıyorduk. Büyükşehir belediyemiz sayesinde artık suyumuzu gerçek tadında içebileceğiz. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun" dediler.