Aydın’da 17 yıl sonra geri döndüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevinden 2 ay bile geçmeden alınan Fikret Fuat Aktaş, 1,5 ay sonra göreve yeniden atandı.
Aydın’da 1999 yılında görevden alınan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fikret Fuat Aktaş, 17 yıl ardan sonra yeniden il müdürü olmuş ve 20 Haziran 2016 tarihi itibariyle yeni görevine başlamıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini yaklaşık 50 gün yürüten Fikret Fuat Aktaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’ndaki görevine geri çekildi.
2 ay bile görevinin başında kalamayan Fikret Fuat Aktaş’ın yerine 12 Ağustos 2016 tarihinde Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevine daha önce Aydın’da bu görevi yürütmüş olan Salih Köksal iade edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın 7 Eylül 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından OHAL kapsamında kalınan karar gereğince görevinden alınmasının ardından Fikret Fuat Aktaş, 3’üncü kez Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevine atandı.