GATA’da bir süredir tedavi gören ve önceki gün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin’i son yolculuğunda hemşehrileri yalnız bırakmadı. Ankara’da düzenlenen cenaze törenine katılan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Aydın’ın İsmet Abisi idi. İlimizin sembol ismi haline gelmiş önemli bir devlet adamını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nur içinde yatsın” diye konuştu.
Aydın Belediye Başkanı, TBMM Başkanlığı, İçişleri, Milli Savunma bakanlığı yapan İsmet Sezgin’in cenaze törenine AYESOB Yönetim Kurulu Başkanı Selahittin Çetindoğan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç Aydın esnafı adına katıldı. Aydın’ın İsmet Abisi Sezgin’e vefa borçları olduğunu belirten Başkan Çetindoğan, “Aydın’ın ismet abisi, devlet ve siyaset hayatımızın güçlü ismi idi. Herkesin işini görür mütevazı kişiliği ile sadece Aydınlının değil tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş bir kişiydi” diyerek taziye ve rahmet dileklerini iletti.
88 yaşında hayata veda eden eski TBMM Başkanı Sezgin için Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye Aydınlılar da yoğun ilgi gösterdi.