Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

Down Sendromlular Günü Dolayısıyla öğretmenleri eşliğinde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret eden öğrenciler Alıcık’a olan sevgilerini sarılarak, öperek gösterdiler. Ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğunu, onları ağırlamaktan büyük gurur duyduğunu belirten Başkan Alıcık Down Sendromlu çocuklar ile samimi sohbetler etti. Down sendromlu çocukların engelli olarak değil, herkesten fazlası olan, daha zeki çocuklar olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Hayatımızın bir parçası olan bu çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız, onları koruyup kollayacağız, başarılarıyla da gurur duyacağız. Onlar ki! Farklı din, dil, ırka mensup olsalar da onları aynı kılan tek bir kimlikleri vardır, o da down sendromlu olmaktır. Bu kimliklerinin temelinde yatan asıl sebep 21. kromozomlarının çift değil de üç tane olmasıdır. Bu kapsamda down sendromlu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek ve yaşamın her alanına entegre etmek için gerek toplumsal kurumlara gerekse bireylere büyük görevler düşmektedir. Her şeyden önce down sendromlu bireylere karşı geliştirilen ön yargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırma ve onların sosyal yaşamda diğer insanlarla beraber izole edilmeden yaşamlarını sürdürme yükümlülüğümüz var. Aynı zamanda onları iyi tanıma ve iyi anlatma yükümlülüğümüz de var” dedi.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Başkan Alıcık’ı öğrencileri ile makamında ziyaret eden Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Emrullah Çolak, “ öğrencilerimizi makamında misafir ederek gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık’ a Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Okulu adına teşekkür ederiz” diye konuştu.