Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, eski bakanlardan Aydınlı siyaset adamı İsmet Sezgin’in vefatı nedeniyle, Sezgin’in üyesi olduğu Demokrat Parti’yi (DP) ziyaret etti.

Eski Meclis Başkanı ve bakanlardan Aydınlı İsmet Sezgin, tedavi için kaldırıldığı GATA’da dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Sezgin’in üyesi bulunduğu ve siyasete atıldığı parti olan Demokrat Parti’nin Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Özakcan’ı parti binasında karşılayan DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, DP Efeler İlçe Başkanı Muzeffer Yılmaz, DP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Neriman Arat ve partililer karşıladı.

Partililere başsağlığı dileyen Efeler Belediye Başkanı Özakcan, "Siyaset, demokrasi, cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin ortak görevi ve sorumluğudur. Bu anlamda parti olarak sizde çok önemli bir görev yerine getiriyorsunuz. Siyaset çok büyük özveri isteyen bir uğraşıdır. Demokrat Parti her ne kadar bulunulan konum içerisinde çok aktif gibi görünmese de ülke yönetiminde yer almış olan, büyük geçmişi olan bir partidir. İsmet Sezgin’de Aydınımızdan çıkmış ve Türk siyaset tarihine damga vurmuş önemli isimlerden bir tanesidir. Kendisi Aydın Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Bakanlık ve Meclis Başkanlığı gibi siyasetin birçok alanında görev yapmış ve bizlere örnek olmuş yeri doldurulamayacak biriydi. Kendisini rahmetle anıyor, başta Sezgin ailesi, Demokrat Parti ve Aydınlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum" dedi.

Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Türk siyasetinin ’ağabey’ lakaplı İsmet Abisini kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, "Siyasi yaşamına Demokrat Parti saflarına katılarak başlayan, o günkü inanmışlığı ile dün yaşamını yitiren İsmet Sezgin’in vefatı tüm partililerimizi derinden üzmüştür. İsmet Sezgin 27 yaşında Aydın Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getiren ülkemizin ilk Gençlik ve Spor Bakanı olmuş, genç yaşında darbelere maruz kalmış, gerçek manada darbelerin mağduru olmuş, demokrat tavrı, nevi şahsına münhasır samimiyeti, özverisi ve mütevazılığı dolayısıyla yalnız partimiz için değil Türk siyaseti için de büyük bir kıymetti. Aktif olarak siyasi yaşamına son vermesine rağmen, son nefesine kadar Türk siyasetinin ’ağabey’i olmuş, fikirleri ve ileri görüşlülüğü ile tek başına ’danışma kurulu’ olarak addedilmiş olan İsmet ağabey, engin tecrübesi ve birikimi ile yaşamı boyunca bizlere de yol göstermiştir. Türkiye’nin harcına yaptığı katkı unutulmayacak olan İsmet Ağabey’e Allah’tan rahmet diliyor, kulağımıza fısıldadığı öğütlerin takipçisi olacağımıza, hüsnü hayallerine, ’Büyük Türkiye’ idealine muhakkak suretle kavuşacağımıza dair aziz hatırası önünde söz veriyoruz" diye konuştu.