Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Efeler Belediyesi işbirliğinde belediye personeline “Mevzuat Bilgilendirme” semineri verildi. Seminer sonunda katılımcılar katılım belgelerini, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın elinden aldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği işbirliğinde Efeler Belediyesi Meclis salonunda Belediye Personeline yönelik iki günlük mevzuat bilgilendirme toplantısı yapılarak, seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. Ayrıca seminerde, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Aylin Göztaş, İletişim Becerileri ve Beden Dili ile Halkla ilişkiler konusunda bilgiler verdi.

Güler yüzlü olmanın önemine vurgu yaparak personele seslenen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ”Ben belediyemizdekileri personel veya çalışan olarak nitelendirmek istemiyorum ama göreve geldiğimiz günden beri hep söylerim; biz büyük bir aileyiz. Efeler Belediye ailesini kendi bireyi gibi gördüğümüzsünüz. Eğitim, yaşamımız boyunca yaşamımızın sonuna kadar hepimizin ihtiyacı olan bir etkinlik. Hepimizin birbirimizden öğreneceklerimiz vardır. Her konunun bir uzmanı var. Her uzmanlık alanın bir hocası var. Belediye, belediye yöneticiliği, diğer kamu yönetimlerinden farklı bir görev ve hizmet alanıdır. Belediye başkanı, meclis üyelerimiz diğer kamu kurumlarında olduğu gibi atanarak değil seçilerek göreve gelir. Bu nedenle halkımız, bu kapıdan içeri diğer kurumların kapısından girdiğinden farklı duygularla içeri girer. Diğer kamu kurumlarında vatandaş resmiyetle karşılanır ama belediyeye girerken kendi evine geliyormuş duygusunu yaşamalı. Göreve geldiğim günden beri söylüyorum; belediyemize sinirli gelen vatandaşımızı eğer güler yüzle gönderemiyorsak görevimizi, görevinizi yapmış saymıyorum. Vatandaşa her zaman sabırla, güler yüzle yaklaşmalı, sorunlarını güler yüzle dinlemeli, çözemeyeceğimiz sorunu bile güler yüzle anlatmalıyız. Belediyemizde hep birlikte huzur, sağlık ve barış içinde bir ailenin bireyi olma duygusu içinde görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Bizler gelip geçiciyiz ancak sizler bizim aynamız gibisiniz. Vatandaş bende ne görmek istiyorsa sizlerde de onu görmek ister. Görevimizi layıkıyla yerine getirirsek vicdani huzuru yaşarız” ifadelerini kullandı ve personele teşekkür etti.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hurşit Akdemir tarafından katılım belgesi ve teşekkür plaketi taktim edilen Başkan Özakcan,”Efeler Belediyesi olarak yeni üyesi olduğumuz Kıyı Ege Belediyeler Birliği zaman zaman gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları ile belediye çalışanlarını bilgilendiriyor. Bu toplantılar sayesinde belediye çalışanları mevzuatı daha iyi anlayarak vatandaşlara daha kaliteli, hızlı ve verimli hizmet veriyorlar. Biz de ilk kez Efeler Belediyesi olarak katıldığımız bu mevzuat bilgilendirme toplantısının bizlere ve belediye çalışanlarımıza faydalı olacağı inancındayım. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.