Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunlar Derneği ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Temsilciliği tarafından organize edilen Satranç Turnuvası başladı.
Efeler Belediyesi, Aydın Lisesi Mezunlar Derneği (ALMED) ve Türkiye Spor Federasyonu Aydın İl Temsilciliği (TSF) tarafından düzenlenen satranç turnuvası ile gelişen ve popüler hale gelen santranç sporunun geniş kitlelere yayılmasında basamak ve geleceğin başarılı Türk sporcularını destek olmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
Aydın Lisesi’nde düzenlenen turnuva öncesi açıklama yapan Aydın Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Selma Böceklioğlu, Santraç Turnuva giriş ücreti için alınan ücretlerin de ihtiyaç sahibi öğrencilerin bursları için kullanılacağını ifade ederek,”Düzenlenen Satranç Turnuvasına katılımlarınızdan ve desteklerinden çok mutlu oldu. Desteklerinizle ihtiyaç sahibi öğrencilerin burslarında katkı sağlamış oldunuz. Ayrıca bu duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Minikler, Çocuklar, Yıldızlar ve Açık olmak üzere 4 kategoride düzenlediğimiz turnuvaya yaklaşık 150 kişi katılımda bulunmuştur. TSF satranç yarışmaları talimatları ve uygulama yönergeleriyle FIDE satranç kuralları geçerlidir. Tüm katılımcılara ve bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.