AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 82’nci yılı ve Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, mesajında; “Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyüktür. Tarihimiz, büyük adamları ve nesilleri yetiştiren analarımızın örnekleri ile doludur. Birleşmiş Milletlerin 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği, kadınlara seçme ve seçilme hakkını, Türk kadınları pek çok Avrupa kadınından çok önce bu hakka sahip olmuştur. 5 Aralık 1934 günü dünyada kadınların yasal olarak milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu ülke sayısı 28, bu hakkın kullanıldığı ülke sayısı ise sadece 17 idi. Kadınlar seçme/seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952, Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında kavuştular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına tanımıştır.
15 Temmuz alçak darbe girişimi sırasında kullandığı kamyonla darbeye direnen vatandaşları taşıyan 50 yaşındaki Şerife Boz bir kez daha Anadolu kadınının direniş ruhunu gözler önüne sermiştir.
Bu güne kadar memleketi ilgilendiren hiçbir konu da kadınlarımız kayıtsız kalmamıştır. Tarihe baktığımızda Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de, 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da bir kadın mücadelesi vardır. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canını ortaya koyan kahraman kadınlarımızı rahmetle yâd ediyorum.
Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır, kalite vardır, saygınlık vardır. Kadınlarımızın toplum hayatının her aşamasında etkin rol almasını sağladığımızda, ülkemizin gelişmesi hızlanacak, toplumumuzun saygınlığı daha da artacaktır.
Bu vesileyle; Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82. yılında başta ülkemiz olmak üzere dünyadaki tüm kadınların annelik sıfatıyla sahip oldukları kutsiyetin farkına varılmasını ve uğradıkları her türlü haksızlığın, şiddetin son bularak toplum içinde eşit bireyler olarak yer almalarını temenni ediyor, Şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.