Kuşadası Ticaret Odası (KUTO), Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen “5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ve Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Şeniz Karademir, Kuşadası İlçe Sağlık ve İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Osman Cesuroğlu ve Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü denetmen personeli ve doktorları tarafından sigaranın zararları, 5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun, sahadaki uygulamalar ve yapılan denetimler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nejat Özalp ve Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz ve Ahmet Semih Arcan ve İlçe Tarım Müdürü Mehmet Arif Yılan’ın da katıldığı toplantıya, özellikle restoran, kafe, bar, gibi yeme içme sektörünün yanında, diğer sektörlerdeki üyeler ilgi gösterdi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın temel geçim kaynağının turizm olduğunu, özellikle son yıllardaki turizm sektöründeki sıkıntılar nedeniyle üyelerin büyük sıkıntılar çektiğini ve gelirlerinin azaldığını, söz konusu Kanun nedeniyle bir de idari para cezası almalarından dolayı daha da sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Bu yasakların sadece restoran, cafe, bar gibi işletmeleri ilgilendirmediğini, avukatlık bürosu, muhasebe bürosu gibi kapalı alanlarda faaliyet gösteren her işletmeyi kapsadığını belirten Akdoğan; işletmelerin ve denetim yapan ekiplerin de bu konuda daha fazla hassasiyet göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kapalı alan tanımı, açık alan tanımı, Kanunun getirdiği yükümlülükler konularında ayrıntılı bilgiler veren Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri toplantının sonunda, katılımcılardan gelen talepleri bir rapor şeklinde üst makamlara ileteceklerini ve bu toplantının oldukça yararlı olduğunu belirterek Kuşadası Ticaret Odası’na teşekkür ettiler.