Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler gününe dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen gösteri maçında Özel Sporcular Basketbol Takımı rakibi Aydın Büyükşehir Belediye Efespor Basketbol Takımı’nı 9 farkla yenerek maçı 27-18 kazandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Engelliler Spor Merkezine kayıtlı Özel Sporcuları ile Aydın Büyükşehir Belediye Efespor Basketbol Takımı arasında Atatürk Spor Salonu’nda gösteri maçı düzenlendi. Söz konusu müsabakaya Aydın Atatürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu, Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ve Ekrem Çiftçi İlkokulunda eğitim gören özel sporcular katıldı. Türkiye Basketbol 2.Lig’de mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediye Efespor’a karşı dönüşümlü olarak oynayan özel sporcular karşılaşmada hünerlerini sergilerken karşılaşmayı da 27-18 kazandı. Özel sporcuların arasında 2016 Şubat ayında Türkiye Özel Sporcular Basketbol Bölge Şampiyonası’nda 3’üncü olan takımın özel sporcuları da yer alırken gösteri maçına okullardan katılan öğrenciler de tribünleri doldurarak destek verdi. Karşılaşma sonunda Özel Sporcular Basketbol takımına madalya ve katılım belgesi verildi.

Karşılaşma sonunda değerlendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Efe Spor Antrenörü Engin Vence, “Bize böyle bir organizasyon olduğu söylendiğinde çok mutlu olduk ve kabul ettik. Sporcularımız da burada olmaktan çok mutlu oldular. Sosyal sorumluluk projesindesporcularımızla birlikte bulunmaktan memnunuz. Bu tarz organizasyonlara her zaman zevkle katılırız. Basketbolcularımız, kardeşleriyle kaynaştılar. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bu tür faaliyetleri sık sık yapmalıyız. Çünkü bu kardeşlerimizin spor salonlarına gelmesi bizden bir farklarının olmadığını onlara hissettiriyor. Biz Efespor olarak bu tür organizasyonlara her zaman hazırız” dedi.

Aydın’daki engelli çocukların yüzünü güldürmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basketbol maçı organize ettiklerini ifade eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Selami Balkan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin yüzünü güldürebilmek ve onların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu göstermek için bu organizasyonu düzenledik. Aydın Büyükşehir Belediyesi Efespor oyuncularıyla birlikte bizim engelli basketbol takımımızı karşı karşıya getirdik. Bugün buradaki en büyük amacımız engellilere güzel, tatlı bir dokunuşla gönüllerini alabilimek. Amaç onların yüzlerini güldürebilmek. İnşallah daha nice organizasyonlarda biz İl Müdürlüğümüz olarak engellilerin yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.