Söke Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

2016-2017 yılı eğitim öğretim yılında 102 öğrencisini mezun eden okul, sağlık sektörüne yeni isimler kazandırdı. Ancak okul Anestezi, Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinde son kez mezun verdi. Bakanlığın sağlık eğitimini yükseköğretime çıkarma politikası nedeniyle üç bölüme bundan böyle öğrenci alımı olmayacak.

Gerçekleştirilen mezuniyet törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende okul Müdürü Turgut Şimşek yaptığı konuşmasında; “Bir taraftan hüzün yaşarken, bir taraftan da insan sağlığına olumlu katkı sağlayacak ve hayatlar kurtaracak olan öğrencileri yetiştirmenin ve mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin 4 yıl boyunca eğitim öğrenimi ile ilgilenen onlara abilik, ablalık, ana ve babalık yapan tüm öğretmen ve idarecilerimize, pansiyon ve okul personeline sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dileyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise yaptığı konuşmasında; “Okul dönemleri ne zaman bitecek denilen ancak bittiğinde ve yıllar sonra aranılan yıllardır. Mezun olan öğrencilerimiz, eğitmenlerini ve elbette tüm velilerimizi yürekten kurtarıyorum” dedi.

Mezun olan öğrenciler adına Gaye Karataş’ın konuşma yaptığı mezuniyet töreninde konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesildi ve belge töreni yapıldı.