Söke Kent Konseyi hizmet binası olarak kullanılan Nuhbey Konağı’nda kütüphane oluşturuluyor.

Geçtiğimiz Ekim ayı içinde Söke’nin Amerikalı kardeş şehri Salinas heyeti ziyaretinde kütüphane kurulması kararı alınmış, konağın bir odası kütüphane için ayrılmıştı. Söke Belediyesi ve Kardeş Şehir Salinas tarafından oluşturulacak kütüphaneye ilk bağışı ise kardeş şehir Salinas’tan gelen heyet yapmıştı.

İçinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası’nda ise Söke Kent Konseyi Nuhbey kütüphanesini güçlendirmek için harekete geçti. Türk Tarih Kurumu ve PAFİN gezici kütüphanesi tarafından kitap bağışı yapılırken, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de topladıkları kitapları kütüphaneye bağışladı.

Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında, tarihi Kemalpaşa evlerin işlev kazanmasında önemli bir adım olan Nuhbey Konağı’nın Kent Konseyi’ne tahsisinin ardından, oluşturulan kütüphane de bir başka değerli adım oldu. Nuhbey Konağı Kent Konseyi üyelerinin çalışma ve ziyaret noktası olmanın dışında bundan böyle oluşturulan bir odasıyla Söke Kent Konseyi üyelerine kütüphane olarak da hizmet verecek.

Yapılan açıklamada kütüphaneye kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara da çağrı yapılarak, kitaplarını bağışlayabilecekleri belirtildi.