Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5.’si gerçekleştirilen geleneksel Yükseköğretim Kurumları Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinlikleri başladı.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Forum Aydın’da düzenlediği 6. Geleneksel Yüksek Öğretim Kurumlarını Tanıma ve Kariyer Günleri’nde Aydın’daki 125 okuldan 10 bin 663 öğrenci Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 üniversitenin stantlarını gezdi. Devlet Üniversiteleri ve Özel üniversitelerin bulunduğu 6. Geleneksel Yüksek Öğretim Kurumlarını Tanıma ve Kariyer Günleri etkinliğinin açılışına Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,”Aydın’da geleneksel bir eğitim etkinliği haline dönüştürdüğümüz üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kariyer günleri etkinliğimize bugün 125 özel ve resmi okulumuzdan 10 bin 663 öğrencimiz 3 gün boyunca öğretmenlerinin rehberliğinde okul müdürlerimizin denetiminde alana gelerek 40 üniversitemizin çalışmaları ve başarıları hakkında bilgi almış olacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz kariyer günlerini Ekim ayında yapmamızın en büyük sebebi bu yıl 12. Sınıfta okuyan 10 bin 663 öğrencimizin yıl boyunca üniversiteleri bir bir tanıyarak yılmadan, yorulmadan başarıya odaklanmalarıdır. Öğrencilerimizin isteklerini bizzat görerek, sorgulayarak, irdeleyerek bilgi sahibi olmaları ve hayatları boyunca hayalini kurduğu bu mesleğe kısa bir süreç kalmışken bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek hayallerine ulaşmalarını sağlamaktır. Öğrencilerime eğitim süreçlerinde ve bütün hayatları boyunca başarı diliyorum, hepinizin yolu açık olsun. Bizim tüm eğitimcilerin en büyük hedefi sizleri sevdiğiniz bir meslekle buluşturup, akademik başarılarınızı istediğiniz şekilde yönlendirmek ve bunun yanı sıra 12 yıl boyunca bizden ve öğretmenlerinizden duyduğunuz değerlere sahip iyi bir insan yetiştirip tıpkı 15 Temmuz’da demokrasisine, Cumhuriyetine, ilkesine, bayrağına canını hiçe sayarak sahip çıkan gençlerin ruhunda gençler yetiştirmektir. Sevgili öğrencilerime eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum”dedi.
Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar ise,”Hepimizin malumu olduğu üzere lise son sınıftan sonra öğrencilerimizin üniversite sınavlarına girerek doğru üniversite tercihinde bulunmaları onların bir sonraki sosyal ekonomik hayata geçişleri açısından çok önemlidir. Aydın’daki 10 bin 663 öğrencimizin kendi becerilerine, kendi hayallerine en uygun üniversitenin ilgili bölümlerini seçmek için bu etkinlikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 6 yıldır düzenliyor ve her geçen gün bu etkinliklerle ilgili katılım ve nitelik bazında gittikçe artan bir ivme olduğuna bizzat şahit oluyorum. Bu değerli çalışmalarından dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere bütün eğitim camiamızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Açılış sonrası öğrenciler üniversitelerin stantlarını inceleyerek bilgi aldı.