Efeler Yedieylül İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte ’Müze Okul Eğitim Projesi’ kapsamında hazırladıkları müze velilerden tam not aldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Müze Müdürlüğü’nün 2016-2017 öğretim yılında öğretim yılında ’Müze Okul Eğitim Projesi’ kapsamında Yedieylül İlkokulu 4/D sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzede öğrencilerin anneanne ve dedelerinin ebeveynlerinden kalan eşyalardan oluşan kandil, lambalık, gaz lambası, köstekli saat, ibrik, demir makas, bakraç, rahle gibi bir çok antika yer aldı.

Müze açılışında konuşan Okul Müdürü Selim Çakmak, " Müzeler; sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin sergilendiği yerlerdir. Geçmiş yıllarda yaşayan insanların düşünüş, inanç yaşayış ve sanat anlayışlarını, bize bıraktıkları eserlerden öğreniriz. Geçmişi öğrenmek, bugünümüzü anlamamıza yardımcı olur. 4/D sınıfımızın hazırlamış olduğu okul müzesi sergimizin açılışına katılan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

4-D sınıfı öğretmeni Ali Yılmaz ise,”Biz de öğrencilerimizden bebeklikte ve okula başlamadan önceki zamanlarda giydikleri eşyaları, oyuncaklarını, resimlerini ve bunun dışında antika değeri taşıyan eşyaları getirmelerini istedik. Ailelerinden de olumlu geri bildirimler aldık ve bize destek oldular. Öğrencilerimiz annelerinin, babalarının, dedelerinin evinde bulunan eşyaları bile getirdiler. Müzemizde 100-150 yıllık harika bir şekilde değerli eşyalar birikti. Bu nedenle velilerimize de öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.