Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı ikinci birleşim ile devam etti. Meclis toplantısında Balıkesir’de ‘TÜİK Meydanı’ olarak bilinen alanın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan’ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından mecliste gündemde yer alan komisyon raporları görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Aynı şekilde ek gündemde yer alan İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe Komisyon raporları, Ulaşım ile Plan ve Bütçe Komisyonları ortak raporları, Kırsal Alan Tarım ve Hayvancılık ile Plan ve Bütçe Komisyonları ortak raporları da Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinde 15 Temmuz darbe girişimi ardından vatandaşların bir ay süre ile darbecilere karşı demokrasi mücadelesi vererek nöbet tuttukları hükümet meydanının ismi oy birliği ile Milli İrade Meydanı olarak değiştirilmişti. Bugünkü meclis toplantısında da halk arasında ‘TÜİK Meydanı’ olarak bilinen alanın ismi de oybirliği ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. Mecliste ayrıca Hisariçi Mahallesi Örücüler Caddesi üzerinde bulunan meydana da Profesör Doktor Necmettin Erbakan isminin verilmesi de oy birliği ile onaylandı.