Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrenci topluluklarından Yönetim ve Liderlik Topluluğu, “Y Kuşağının Liderlik Özellikleri ve Girişimcilik” adlı panel düzenledi.
Panele Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü ve İstanbul Arel üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Akdemir’in konuşmacı olarak katıldı. Y kuşağının kariyer algısını, kariyer değişimi ve liderlik tarzı beklentileri ile ilgili bilgi veren Akdemir, “Y kuşağı 1980 ile 2000 arasında doğanlara verilen ortak isimdir. Bu kuşak aynı zamanda internet kuşağı olarak da anılmaktadır. Bu tanımlar Y kuşağının kendisinden önce gelen kuşaklardan farkını belirtmek için kullanılmaktadır” dedi.
Y kuşağının şu an en yaşlısının 36 yaşında olduğunu belirten Akdemir, “Y kuşağı internet teknolojisinden yararlanarak otoriter bir yönetim tarzını ve iş yerinde çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırarak esnek bir çalışma ortamı sağlamıştır. Sosyal medya gibi network ağlarını yatıkları iş için bilgi ve yetenek havuzuna dönüştürmüştür" diye konuştu.
Y kuşağının rekabeti sevdiğini belirten Akdemir, Y kuşağının kariyer seçiminde tecrübelerinin etkili olduğunun altını çizdi.
(İA-MŞ)