Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Mustafa Atla ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Sındırgı Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatını ziyaret etti. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için "Evet" diyen Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinin kararı doğrultusunda Sındırgı MHP ilçe teşkilatı da çalışmalara katıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yeni binasına taşınan Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe teşkilatına hem hayırlı olsun hem de referandum için teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ana temasını referandum maddeleri ve devletin bekası için birlik, beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerekliliği oluşturdu.

MHP Genel merkezin kararını "Evet" diyerek desteklediklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı ilçe Teşkilatı, Türkiye’nin geleceğini etkileyen kararlarda her zaman devletin yanında olduklarını, referandum sürecinin her hangi bir siyasi kaygı içermediğini belirtti.

Evet çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ziyarette yaptığı konuşmada, "16 Nisan tarihinde yapılacak olan Türkiye’deki bir sistem değişikliği ve halk oylaması kapsamında Milliyetçi Hareket Partisini ziyarette bulunduk. Bugün İsmail başkanımın misafiri olduk ve yönetim kurulu ile birlikte hoş bir ortam yaşandı. 16 Nisanda halkın iradesinin sandığa tam manasıyla taşınacağı ve sonrasında da daha hızlı hareket eden, kararlar verebilen ve terörle mücadelenin de daha da yoğun yapılacağı bir bir ortamın başlangıç noktası olabileceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da özellikle Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’ye de sonsuz teşekkürler ediyoruz, ülkenin bekası için desteklerinden dolayı. İşin adı Cumhurbaşkanlığı sistemidir ancak işin aslı halkın iradesinin sandığa tam olarak yansıyamadığı, seçilmemiş kişilerden oluşan koalisyon hükümetlerine yer verildiğini ve kargaşa ortamları ile ülkenin geriye gittiğini gördük. Yapılacak referandumda çıkacak evet sonucu ile ülkenin çift başlılıktan kaynaklanan yavaş hareket etmesi ve ekonomik, kültürel ve sosyal kayıpların önüne geçilecek. Yarınlara daha güçlü bir Türkiye ortaya çıkacak. Şu anki referandum süreci de herhangi bir siyasi durum değil. Sadece yanlış olan ülkeyi zorda bırakan bir sistem değişikliği. Yine milletin iradesiyle seçtiği yönetim iktidara gelecek. Bu kapsamda ziyaretimizde karşılamalarından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkemizi geliştirecek, ilçemize kazandırabileceğimiz ne varsa birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı İsmail Tavşanoğlu ise “Devletimizin durumu meydanda. Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin de dediği gibi ’Önce Devletim ve Milletim’. Bizlerde öyle diyoruz. Bizler de bu zorlu süreçte yapılması gereken ne varsa Sındırgı ilçe teşkilatı olarak bize ne düşüyorsa partimizin milletimizin yanındayız" şeklinde konuştu.