Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi, Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Edremit ilçesindeki öğretmenlere anlatıldı.
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi’nin tanıtımı, Vali Ersin Yazıcı’nın katılımı ile Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya yaklaşık 500 öğretmen katıldı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Okul Müdürleri katıldı.
Edremitli eğitimcilere projenin detaylarını anlatan Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker de “Öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek için anne ve baba ile birlikte kitap okunması sağlanacak. Sanat, spor, kültür ve sosyal alanlarda yapacağı bütün çalışmalar değerler eğitimleriyle ilişkilendirilir. Bengi Projesi başarıların ödüllendirileceği bir sistemdir. Bengi Projesinde 14 bin öğretmen ve 183 bin öğrencimiz ile birlikte uygulanıyor” diye konuştu.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “İlçemizde 4 Anadolu Lisesi, 27 İlkokul, 17 ortaokul ve 15 lise bulunmakla beraber 63 eğitim kurumunda 22 bin 750 öğrenci eğitim ve öğrenim görmektedir. Bu projenin çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Öğrencilerimizin yeteneklerini görüp en üstün başarıya ulaşmalarına katkıda bulunulacaktır” dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, "Gelişmiş ülkelerde kişi başına yıllık okunan kitap sayısı, 16. Türkiye’de vatandaşlar okumayı sevmiyor ve yılda 17 kişi bir kitap okuyor. İl genelinde öğrenciler başta olmak üzere halka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için eğitimcilerin tüm imkânlarını kullanmaları gerekmektedir. Bunun için il genelindeki tüm okullarda okuma saati uygulaması yapılmalıdır. Aynı zamanda okullarda rehberlik hizmeti de verilecektir. Bizim bizden başka dostumuz yok. Siz öğretmenler eğitim ordusunun neferlerisiniz. Sizler bu projeyi omuzlayacak ve sonuna kadar götüreceksiniz. Kaliteli insan yetiştirmek sizin göreviniz. " diye konuştu.
Vali Yazıcı, ilçelerde kaymakamların eğitimde başarı seviyesi gerilerde olan bir okulu belirleyip buralara sık sık ziyaretler yapmaları gerektiğini dile getirerek, "Bu okullara her alanda pozitif ayrımcılık yapılmalı. Öğrencilerin teşvik edilmesi için okul birincisi olan bir öğrencinin değil, okul 400.’lüğünden okul 300.’lüğüne yükselen öğrencinin ödüllendirilmesi, başarıyı teşvik edecektir. Bu proje ile kurum ve kuruluşlar olmak üzere dernek ve vakıflar olarak herkesin eğitimle uğraşmasını istiyorum” dedi.