Balıkesir Birlik Gazetesi’nin 25. Kuruluş yıl dönümünü düzenlenen lokma hayrı ile kutlandı. Birlik Gazetesi Kurucusu Sıtkı Şeremetli “25 yıllık geçmişimizde en ufak bir lekemiz olmadı” dedi.

Birlik Gazetesi’nin 25. Kuruluş yıl dönümünü düzenlenen lokma hayrı ile kutlandı. Cuma namazı sonrası yapılan duların ardından vatandaşlara lokma ikram edildi. Birlik Gazetesi Kurucusu Sıtkı Şeremetli 25. kuruluş yıl dönümlerini kutlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek “ Geçen bu 25 yıl içinde iyi günlerimizde oldu, kötü günlerimizde oldu. Özellikle objektif anlamda namuslu gazetecilik yapmanın çok zor bir hale geldiği dönemde yaşıyoruz. Maalesef yerel ve yaygın basının öneminin arttığı bu günlerde gazetelerimizin bağımlılığıda aynı oranda artmaktadır. Halbuki basın ahlak ilkelerine söz vermiş yemin etmiş gazetelerimizin kamu oyunu aydınlatma ve halkı şuurlandırma yolunda tarafsız yayın yapması gerekirken özellikle iş ve siyaset dünyasının el atıp etki etmesi yüzünden krizli ve en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Bu şartlarda dahi Birlik Gazetesini her hangi bir kişiye, kuruma, yada kuruluşa bir yan yayın ürünü durumuna asla sokmadık. Sadece temel ilkeleri esas alarak halkımız aydınlatıp bilgilendirme ve gelişen olaylardan haber ulaştırma görevini yerine getirmeye uğraştık. Elbetteki her zaman bizim asıl hedefimiz Türkiye geneli ve Balıkesir yereli olmuştur. Türkiyemizin ve Balıkesirimizin lehine olan Türkiyemiz ve Balıkesir için yarar sağlayan her türlü çalışmanın destekçisi olduk. Bundan sonrada inşallah bunu sürdürmeye devam edeceğiz. 25 yıllık geçmişimizde en ufak bir lekemizin olmadığına inanıyoruz. İnşallah bundan sonra gelecek 25 yıllarda da bu başarıyla çalışacağımıza inanıyoruz. Bundan sonra Birlik Gazetesi yoluna yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla devam edecek. Genç ve yetenekli arkadaşlarımız Emrah Ayyıldız, Aykut Konya ve Arzu Güler’in bilgi ve tecrübeleri ile gazetemizi çok daha başarılı bir şekilde yönetip en iyi yerlere getireceğine inancım sonsuzdur” dedi.

Birlik Gazetesinin 25. Yıl dönümü kutlamasına CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Fikrettin Kocaman, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin katıldı.