Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.M. Oğuzhan İlban, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç ve Cemil Bahadır ile Belediye Meclis Üyesi Sevda Padem’de katıldı.
Ahmet Akın Kültür Merkezindeki kutlamalarda, Yerel Sanatçı İlhan Altın’ın şarkıları ile coşan engelli gençler doyasıya eğlenirken, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’da, engellilere eşlik etti. Kaymakam Hüseyin Öner, Sanatçı İlhan Altın’ın uzattığı mikrofona şarkı söyledi. Burhaniye Belediyesinin organize ettiği eğlence öncesi öğlen yemeği verildi. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar ile Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem’in de hazır bulunduğu etkinliğe katılanlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Programın sonunda Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal, Sanatçı İlhan Altın’a bir plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. Engelliler Günü’ne katılmaktan mutlu olduğunu bildiren Kaymakam Hüseyin Öner,” Bu gün belediyemizin organize ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Günü’ne katıldık. Çok güzel bir katılım oldu. İlçemizde engelliler adına çok güzel işler yapılıyor. Bu konuda belediyenin çok güzel bir projesi var. Toplumda bir farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikler çok önemli. Bizde bu gün engelli kardeşlerimizin mutluluğunu paylaşmaktan mutlu olduk” dedi.
Engellilere her türlü desteği verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal’da,” İlçemizde, Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesini başlattık. Bu kapsamda güzel şeyler oluyor. Ören’de, engelliler yönelik yüzme havuzları ve tenis kortları yapıyoruz. Çok güzel bir program oldu. Bizde engelli kardeşlerimizin coşkusuna ortak olduk” dedi. Katılımcılara teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar’da,” Çok güzel eğlendik. Çok güzel zaman geçirdik. Kaymakamımız Hüseyin Öner ve Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a teşekkür ediyorum” dedi. Yağmur Özavcı da,” Çok güzel eğlendik. Oyunlar oynadık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Selin Yüksel’de,” Çok güzel eğlendik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi. Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem’de,” Bu gün belediye olarak engelliler gününü kutladık. Katılım çok güzeldi. Farkımızı ortaya koyduk” dedi.