Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, gönüllülerin oluşturduğu Çevre Platformu, ilk çevre gezisini Madra dağındaki Güzle yaylasına yaptı. İlçede sevilerek içilen düdüklü suyunun kaynağına giden, değişik mesleklerden 70 çevre gönüllüsü, doğa yürüyüşü yaptı.

Burhaniye’de kurulan Çevre Platformu, hafta içinde kutlanan Dünya Su Günü’nün ardından Karadere köyünün Güzle yaylasına bir gezi düzenledi. 3 minibüsle Madra dağındaki Güzle yaylasına giden çevreciler, burada bol bol fotoğraflar çekti ve yürüyüş yaptı. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda yürüyüş yapan çevreciler unutulmaz bir gün yaşadı. Güzle yaylasında yapılan konuşmalarda suyun önemine dikkat çekildi.

Çevre Platformu’nun basın açıklamasını emekli öğretmen Hatice Engin okudu. Engin, su kaynaklarının korunmasını istedi ve düdüklü suyunun ilçeye sağlıklı bir şekilde ulaşımının sağlanmasını söyledi. Çevreci gurubu, yürüyüş güzergahındaki çeşmelerden bol bol su içti. Burhaniye Çevre Platformu sözcüsü Avukat Filiz Sonsuz, suyun önemine dikkat çekmek istediklerini anlatırken, geziye katılanlar da unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyledi. Güzel bir gün geçirdiklerini anlatan Dr.İbrahim Baylav;” Artık baharın geldiğini fazlasıyla hissediyoruz. Doğa, son derece uyanmış. Çiçeklerini açmış. Sular şırıl şırıl.akıyor. Kuşlar cıvıldıyor. Buraları görmeyi herkesi tavsiye ederim. . Ama, Güzle yaylası olur, Ama başka yaylalar olur. Herkes doğamızı gelsin görsün” dedi. Emekli Öğretmen Esma Çevik’de,” Çevre dostları ile birlikte Madra’nın Güzle yaylasına geldik. Doğa o kadar güzel ki. Herkese tavsiye ediyorum. Güzel yürüyüşler yaptık. Dere kenarında piknikler yaptık. Harika bir gün geçirdik. 600 yıllık çınar ağacını gördük. Muhteşemdi. Herkes gelip görsün” dedi.

Burhaniye Çevre Platformu Sözcüsü Avukat Filiz Sonsuz gezilerin devamının geleceğini ifade ederek, herkesi Burhaniye Çevre Platformu’nun sayfasını takip etmeye çağırdı.