Dursunbey-Balıkesir D-230 karayolunda bir süredir ihale sürecinde olan ve ihalesi sonuçlanan yapım çalışmaları başlıyor.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiği Dursunbey-Balıkesir yolu duble yol çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor. Yol yapım işini alan firma yetkilileri ve karayolları yetkilileri iş teslimi öncesi Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret ettiler.

Firma Genel Koordinatörü Fatih Yentur ve firma yetkililerinin katıldığı ziyarette yolun genel durumu ve Dursunbey Belediyesinin öncelikleri masaya yatırılırken, çalışmaların Dursunbey çevre yolundan başlaması yönünde de mutabakat sağlandı. Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bugün vatandaşlarımızın ve bizlerin uzun zamandır beklediği Dursunbeyimizi ilgilendiren Balıkesir-Dursunbey yoluyla ilgili firma yetkilileri bizleri ziyaret ettiler. Kendileri ile karşılıklı olarak ne şekilde yol izleyeceğimizi konuştuk. Çalışmaların başlaması öncesi şantiye kurulumu yapacak firmaya şantiye ile ilgili olarak İlçemize yakın birkaç yer teklif ettik. Görüşmemizde önceliklerimizi de konuştuk. Bizde önceliğimiz olarak Dursunbey çevre yolunu söyledik. Sülümenden Balıkesir’de Dursunbey girişine kadar olan 9100 metrelik bu bölümün bitirilmesini, otobüs terminali çıkışındaki 5’e 12’lik altgeçidin bitirilmesi, Dursunbey-Dada arası ve bölgedeki viyadükün bitirilmesini talep ettik. Şantiye kurulumu eleman ve makinelerin tedarik edilmesinin bir süreci olacak. İnşallah kazmaya da bir ay içinde başlanacak. Biz firma yetkililerine ve Karayollarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere her süreçte yardımcı olan Balıkesir Milletvekilimiz Kasım Bostan Bey’e de teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ziyaretin ardından yol genelinde incelemelerde bulunan firma yetkilileri, şantiye kurulumu ve diğer süreçler için çalışma başlattıklarını ve kısa süre içinde çalışmaya başlamak istediklerini belirttiler.