Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan 4 Aralık Madenciler gününde İlçenin en büyük maden işletmelerinden birisi olan Korat Madenciliği ziyaret etti.
Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Korat Maden’i 4 Aralık Pazar günü ziyaret eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan 4 Aralık Dünya Madenciler gününü de bu ziyarette kutladı. Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan ve Belediye Meclis Üyesi Vacit Kahvecioğlu ile birilikte ziyaretlerini gerçekleştiren Başkan Bahçavan’ı Korat Maden İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Gezici karşıladı.
İlk olarak madende inceleme yapan Başkan Bahçavan ve beraberindeki heyet daha sonra ise maden hakkında bilgi aldılar. 2010 yılından bu yanan Krom cevheri çıkaran firma Dursunbey merkezden 13 kişi olmak üzere Kırsal Mahallelerden toplam 160 kişiyi istihdam ediyor. Madenlerin Dursunbey İçin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bahçavan, ilçenin dört bir yanında birçok maden sahasının bulunduğunu ve bu madenlerin özellikle ilerleyen zamanlarda çok daha fazla değer kazanacağını söyledi. Krom fiyatlarının yükseldiği şu günlerde Dünyanın dört bir yanına cevher satışı yapan firma yetkililerini kutlayan Başkan Bahçavan, bu vesile ile de 4 Aralık Dünya Madenciler gününü kutladı. Madencilere kazasız belasız bir çalışma temennisinde bulunan Başkan Bahçavan, madencilerin kendilerine olan taleplerini de dinledi.
Kendilerini ziyaret ederek sorunları dinleyen ve Madenciler Gününü kutlayan Başkan Bahçavan’a teşekkür eden Korat Maden İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Gezici yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından konuklarını uğurladı.