İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı Balıkesir Temsilciliği ve Memur Sen Balıkesir İl Başkanlığı üyeleri Hafız Mehmet Arabacıoğlu Camiinde cuma namazı sonrası Halep’te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namaz sonrası İHH tarafından hazırlanan 23. yardım TIR’ını dualarla Halep’e uğurladı.
İHH Balıkesir İl Temsilciliği ve Memur Sen Balıkesir İl Başkanlığı Cuma namazı sonrasında Hafız Mehmet Arabacıoğlu Camiinde Halep’te hayatını kaybedenler gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yasin Sagay, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sonrası basın açıklaması yapan Memur Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür bugün Srebrenitsa’nın kaderini Halep’in de yaşadığına değinerek " Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor? Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından “bir film izliyormuş gibi” seyrediyor. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Savaşın acısını Suriye ve Türkiye birlikte yaşıyor. Sesimizi bu zulme karşı daha gür çıkaracağız ve son söz olarak ’İnsanlığın ölmediğini herkese göstereceğiz "dedi.

Halep’e yol açın
Katliamın 6.yılına girildiği Suriye’de, İran destekli Esed rejim güçleri ve Rusya’nın her gün sivillere yönelik saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan İHH adına basın açıklaması yapan Erman Elhan "Çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin hastane ve okulları da hedef alarak bombalamayı sürdürüyor.Şehir tam üç aydır yoğun kuşatma altında.Hastanelerin tamamı vuruldu ve tüm hastaneler işleyişini yitirdi. Son kalan üç fırın dışında bütün fırınlar vuruldu. Son yedi günde 520 hava saldırısı yapıldı. Tarihin en büyük katliamı yapılıyor. Ve bütün dünya seyrediyor. Hava saldırılarıyla ölüm kalım savaşı veren halk şimdilerde açlık ve soğukla da mücadele etmeye başladı. İnsanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken aynı zamanda da temel yaşam malzemelerine kolay ulaşamıyorlar. Savaşının uzaması ve insani krizin artmasıyla birlikte bölgenin temel ihtiyaç malzemesi olan ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca, fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi. Suriye içerisinde bir ekmeğin bedeli 17 TL’ye tekabül ediyor. Yıllardır yardım TIR’ları göndererek destek olmaya çalıştığımız Suriye’de, esas dileğimiz, çoluk çocuk demeden katliam yapılan bu kirli savaşın durmasıdır. Ne insanlığa, ne vicdana, ne uluslar arası hukuka sığan bu katliamın acilen durması için "Halep’e Yol Açın" sloganıyla Reyhanlı’ya doğru yola çıkıyoruz. İHH Genel Merkez tarafından 14 Aralık Çarşamba Günü İstanbul’dan yola çıkan araç konvoyuna sizleri de davet ediyorum. Bizler binler olalım, on binler olalım, yüz binler olalım ve bu zulme dur diyelim. Yanı başımızda yanan ateşe duyarsız kalırsak yarın bizi de bu ateşin saracağını unutmayalım" şeklinde konuştu.