Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 4. kez kapılarını açtı. İşverenler ile iş arayanların buluştuğu fuar iki gün açık kalacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine tam destek verdiğini söyleyen Başkan Ahmet Edip Uğur, “Sanayi Odamızın verdiği 15 bin kişilik istihdam hedefini, İnşallah Balıkesir’e 1-1.5 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ile ikiye katlayacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 4. Kez kapılarını açtı. İşverenler ile iş arayanların buluştuğu fuar iki gün açık kalacak. Gala Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Fuarın açılış konuşmasını Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı yaptı. Balcı’nın ardından BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kavak’da birer konuşma yaptı. Açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katılımcılara hitap etti.

Yatırımcılar cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmadı

4. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur, “İş hayatına yeni atılacak olan, iş arayan ve çalışacak personel arayan birçok işveren ile çalışanın bir araya geldiği bu programdan dolayı katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Böylesine önemli bir programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ülkemizin ekonomik alanda başta olmak üzere birçok alanda zor duruma girmesini bekleyenlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli İstihdam Projesini geçtiğimiz Şubat ayında açıklaması önemli bir adım oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına sessiz kalmayan yatırımcılarımız, istihdam noktasında üzerine düşen görevi yerine getiriyor” diye konuştu.

“Büyükşehir olarak ekmeği büyütmek için çalışmalar yürütüyoruz”

Fuarın hem işveren hem de iş arayanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklı alanlarda, farklı tecrübelere sahip olan sizler bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesinde önemli bir yere sahipsiniz. Ülkemizi etkisiz hale getirmek isteyenlere, fabrikaların çarklarını durdurmak isteyenlere işte bugün burada Balıkesir olarak cevap veriyoruz. Bizleri fetret döneminde görmek isteyenler sükutu hayale uğrayacaklardır. Balıkesir olarak ülkemizin en önemli coğrafi konumunda yer alıyoruz. Ham maddeye olan yakınlığımızın yanı sıra yeni yapılan ulaşım ağları şehrimizi vazgeçilmez yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne Balıkesir’de ekmeği daha çok nasıl büyütürüz diye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir yasası ile Balıkesir’de istihdamı artırdık. Gerek insan kaynağına olan ihtiyaç gerekse yatırımcıların Balıkesir’i tercih etmesi işsizliğe çözüm oluyor”.

Büyükşehir 6 bin kişiye ekmek kapısı oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarında 6 bine yakın kişinin çalıştığını söyleyen Başkan Uğur, “Balıkesir’e yapılan yatırımlar ile Çocuk Köyü, Çay deresi Rekreasyon Alanı bittiği zaman bin istihdam sağlayacak. Yeni devlet hastanemizin önünde inşa edilen 10Burda Alışveriş merkezi en az 2 bin istihdam sağlayacak. İnşallah Organize sanayi Bölgesi’nde yatırıma karar veren, oradan yer alan Şişecam, Filli Boya, Kale Grubu ve diğer birçok yatırımcı da binlerce istihdam sağlayacak. Bunlarda hükümetimizin yatırımları ile cazip hale gelen Balıkesir’i tercih ediyor. Yatırımcımızın ülkemize ve Balıkesir’e güvenmesi de şehrimizi cazip hale getiriyor. Bizlerde istihdamı artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sanayi odası Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu toplantıda 15 bin istihdam taahhüt etmiş. 4 bin istihdam şimdiden sağlanmış. İnşallah Balıkesir 1-1,5 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ile 15 bini inşallah ikiye katlayacağız. Balıkesir dışarıdan göç alacak bir il” dedi.

Başkan Uğur’un ardından Vali Ersin Yazıcı’da bir konuşma yaparak fuarın işçi ve işverenler açısından önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri kurulan stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İŞKUR genel Müdür Yardımcısı Kadir Kavak, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ilçe belediye başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, işverenler ve temsilcileri ile iş arayanlar ile üniversite öğrencileri katıldı.