Başbakanlık genelgesi ile kutlanmaya başlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Edremit İlçesinde de kutlandı.
Edremit Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda ilk olarak Atatürk Anıtına muhtarlar adına çelenk sunumu yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edremitli muhtarla adına Çamlıbel Muhtarı Mustafa Çambel yaptı Çambel konuşmasında “Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış, çalışkan, dürüst, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Bizler halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlarınız. Eğer toplum yararına bir yararımız oluyorsa, bunda sayın kaymakamımız ve sayın belediye başkanımızın katkıları çok büyüktür”dedi.
Çambel “Sevgili muhtar arkadaşlarım, bu günü burada bize muhtarlar günü kutlamamız için vesile olan sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı’ya, Sayın Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya, program için gayret gösteren Belediye Başkan Yardımcımız İlhan Yazar’a ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyor, en içten duygularımla saygılar sonuyorum” dedi.
Daha sonra günün anlam ve önemi belirten şiirler okundu. Edremit Belediyesi EFEM Halk Dansları ekibi mini bir gösteri sundu. Protokol üyeleri ve muhtarlar daha sonra günün hatırası için topluca fotoğraf çektirdiler.
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamasına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19 Motorlu Piyade Tugayı Komutanı P. Kur. Alb.Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Edremit Belediyesi sabah saatlerinde de muhtarlara Güre Mahallesindeki Afrodit Termal Otel Tesislerinde protokol üyelerinin katılımıyla bir kahvaltı verdi.