Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Gençlik Merkezi’nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan Gençlik Merkezi’nde çalışmalar hız kazandı. Gençlerin keyifli zaman geçirebileceği Gençlik Merkezi ile 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde şehit olan 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok’un ismi yaşatılacak. 2 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Gençlik Merkezi içerisinde sosyal ve sportif alanlar bulunacak.

Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Kaybettiğimiz güzellikleri geri kazandırabilmek maksadıyla ilçemizin yönünü Jeotermal ve ona bağlı olan gelişmelere doğru ilerletmeye çalıştık. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya geldik. Milletimizin birliği hainlerin oyununu engellediği gibi Demokrasi Destanı yazdırdı. Türkiye’nin hainlere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 248 kişi şehit oldu, 2 bin 196 vatandaş ise yaralandı. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizlerde hem 15 Temmuz’u unutturmamak hem de demokrasi kahramanlarımızın isimlerini yaşatmak adına çeşitli projelere imza atıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Gençlik Merkezimiz Demokrasi şehidimizin adını yaşatacak" dedi.

Tesis hakkında detaylı bilgi veren Başkan Yavaş, "Buradaki bu tesis ben inanıyorum ki sadece bir bina değil gençlerin iyi şeylerle güzel şeylerle, dostluklarla bir arada bulunmasını sağlayan çok önemli bir hadise. Abdullah Tayyip Olçok kardeşimiz yani Erol Olçok abimizin 15 Temmuz’da şehit edilen oğlunun anısına inşallah bugün burada bir Gençlik Merkezi yükseliyor. 2 bin metrekareye yakın bir alana sahip olacak Sındırgı’daki gençlik merkezi önemli bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı gören bizler taleplerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ilettik. Bu konuda özellikle Kasım Bostan vekilimiz ciddi manada bizlere yardımcı oldular. Diğer vekillerimizde katkısı ile beraber Sındırgımızda böyle bir inşaat devam ediyor. Aynı zamanda hemen yan tarafına Gençlik Merkezi ile bağlantılı olacak şekilde Kapalı Yüzme Havuzu inşaatına da yakın zamanda başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, meclis üyesi Adem Demircan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rahmi Yörük ve ilgili firma yetkilileri ile çalışmaları yerinde inceleyerek çalışanlara kolaylıklar diledi.