Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Vali Ersin Yazıcı, Bengi projesi kapsamında Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yazıcı, 5/A Sınıfında okuma etkinliğine katılarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okulun yöneticileri ve öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitimde başarı çıtasını bulunduğumuz noktadan daha üst seviyelere çıkarabilmek için siz öğretmenlerimize ve idarecilerimize büyük görev düşüyor. Eğitimde hedefler koyduk. Bu hedeflere sizlerin gayretleri ile ulaşacağımıza inanıyorum.Toplumumuzun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitimle gerçekleşir. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başlatılan Bengi projesi sayesinde okullardaki başarının daha da artacağını ve bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz" dedi.

Öğretmenlere çalışmalarında başarılar dileyen Vali Yazıcı, "Çocuklarımız ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, o kadar da ülkemiz gelecekte güçlü olacaktır. Bir taraftan eğitim ve öğretim çalışması yapılırken, bir taraftan da değerlerimizin ve duygularımızın da iyi şekilde yönetilmesiyle birlikte öğretmenlerimiz ciddi bir fedakârlık ve özveri içerisinde çocuklarımıza gerekli önemi veriyorlar. Tüm Okul Müdürlüklerimiz, Kaymakamlıklarımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve tüm camia üzerine düşeni yapmaya çalışıyor"dedi.

Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Yazıcı, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırarak, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.