Çevre koruma ve kaynakların doğru kullanımı alanlarında farkındalık oluşturan çalışmalara imza atan Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan “Yeşil Belediye, Yeşil Karesi” projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında belediyenin ilgili birimlerindeki personellere; verimli su kullanımı, enerji tüketimi, yenilenebilir enerji, hava kalitesi, yeşil binalar için sürdürülebilir araziler yeşil binalarda maliyet analizi gibi konularda eğitimler verilecek. Projeyle birlikte Karesi ilçesi’nde yapılan binalarda atık malzemelerden dönüştürülerek üretilen yapı malzemelerinin kullanılması, hafriyat ile ortaya çıkan atık malzemelerin değerlendirilmesi, yeşil çatı uygulaması ile yağmur sularının arındırılması, doğal ışıktan yararlanma, az su tüketen bitki ve ağaçlar ile peyzaj çalışması yapılması gibi sonuçlar bekleniyor.

Projenin teknik destek protokolünü Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz imzaladı. Protokolün imzalanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kaynakları doğru kullandığınız sürece hizmetlerinizi daha kaliteli bir hale getirebiliyorsunuz. Bunun için de bilinçli tüketim kültürünü yerleştirmemiz gerekiyor. Bunun için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki devletin çok farklı birimlerinde bizlerin kullanması için hazırlanan kaynaklar var" açıklamasında bulundu.

GMKA ve Karesi Belediyesi’nin birlikte, bir çok işe imza attığını kaydeden Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ise teknik destek programlarını önemsediklerini ifade ederek, "Bu programlar kapsamında Balıkesir ve Çanakkale’de 5 binden fazla kişiye eğitimler verdik. Teknik desteği önemsiyoruz çünkü sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bölgemizde ve ülkemizde yetişmiş beşeri kaynaklarımızın olması gerekiyor" dedi.