Bursa’nın Mudanya ilçesinde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı.

Müftülük öncülüğünde Kur’an kursu talebeleri hocalarıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler, o geceyi anlatan konuşmalar ve şiirler okudu. Program, 13 yaşındaki Havva Ana Yatılı Kur’an Kursu talebesi hafız F. Ali Yazıcı’nın tilavetiyle devam etti. Mudanya Müftüsü E. Mehmet Soylu, 15 Temmuz ve akşamı gelişen olaylarda Diyanet işleri Başkanlığının talimatıyla halkı diri tutmak için yapılan faaliyetlere işaret etti. Müftü Mehmet Soylu, “Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden üstün olamaz. Kimse bizi aldatmamalı, bizim vazifemiz, sadece namaz kıldırmak, camileri yöneltmek, cenazeleri kaldırmak değil. Bizim vazifemiz, aynı zamanda aziz milletimizin zor zamanlarında maneviyatını diri tutmaktır. İstiklalimiz için çaba göstermek vazifemizdir” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Programda Diyanet’in 15 Temmuz için özel olarak hazırladığı slayt gösterisi sunuldu. 4-6 yaş Akşemsettin Kursu öğrencilerinin hazırladıkları şiir, drama ve dualarla program son bulurken, salonu dolduran misafirler ellerindeki bayrakları salladı. Müftülük misafirlere İzmir lokması dağıttı.

Mudanya camilerinde sabah namazından itibaren salâ, tesbihat, tekbir, tehlil okunup dualar edildi. Cuma namazından sonra okunan 100 bin hatim şühedanın ruhlarına bağışlandı.