Bartın Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında ‘112 Hattını Meşgul Etme, Yaşama Yol Ver’ konulu yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşe Bartın Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz ve 112 Acil Sağlık çalışanları katıldı. Bartın Sağlık İl Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüş sonrası açıklamada bulunan Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Bizim vatandaşlarımızdan bazı beklentilerimiz var. Onları uygulamak istiyoruz. Özellikle 112 Acil Sağlı Hizmetlerinin gereksiz rahatsız edilmemesi. Trafikte de ambulanslarımıza yol açılabilmesi gerçekten önemli. Bakanlığımızın “Yaşama Yol Ver sloganını” işlemek istiyoruz. Gerçekten ambulanslarımıza yol verilirse kaza riski azalacaktır. Vatandaşımızda bu konuda bir algı oluştu. Ancak bu algının daha da artması hem bizim açımızdan hem de tüm toplum açısından önem taşıyor. Çünkü bazen 1 dakika bile bazen çok önemli olabiliyor” dedi.
Acil Sağlık Merkezinin kurulması, ekip ve donanımının iyi olmasıyla birlikte vakaya sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesine önem verdiklerini de kaydeden Koç, “Bazen bizden kaynaklı olmayan birçok nedenden gecikme varsa bile vakaya ulaştığımızda hasta veya yakınlarının sözlü veya fiziki anlamda şiddetine maruz kalabiliyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Çünkü tüm arkadaşlarımızın o anda hastayla uğraşması gerekiyor. Bir sıkıntı olduğunda idareye bildirildiğinde veya adliye başvurulduğunda gereken yapılacaktır. Suçlu varsa bedelini ödeyecektir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Etkinlikte daha sonra 112 Acil Sağlık çalışanları ve vatandaşlara karanfil takdim edildi.