Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, safran üreticiliğiyle büyük başarı elde eden İşletme Bölümü öğrencisi Pembe Yıldız’ı tebrik etti.
Bartın Üniversitede Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “mucize bitki” olarak adlandırılan safran yetiştiriciliğiyle önemli bir başarıya imza atan İşletme Bölümü öğrencisi Pembe Yıldız’ı başarılarından dolayı kutladı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede Pembe Yıldız, babasının karşı çıkmasına rağmen başladığı safran üreticiliğinden elde ettiği gelirle ailesine destek olduğunu anlattı. Yıldız, “2013 yılında babama bu işi yapacağımı söylediğimde inanmamıştı. Başladığımda ise en büyük destekçisi ailem oldu. Bir yandan üniversiteye devam ederken, diğer yandan da safran üreticiliği yapıyorum.” dedi.
Rektör Kaplan ise başarısından dolayı Yıldız’ı tebrik ederek, “Devletimiz bir iş girişimde bulunan herkese destek oluyor. Küçük, büyük, kadın, erkek demeden herkes bu desteklerden yararlanıyor. Öğrencimiz de, her şeyi devletten beklemek yerine, böyle girişimlerde bulunması ve başarı elde etmesi çok güzel bir durum olmuş. Öğrencimiz Pembe Yıldız, hem öğrenci hem de bir iş kadını olarak örnek bir iş sergiledi. Bu başarısının artarak devam edeceğine inanıyorum.” diye konuştu.
Bartın’ın Hasanlar köyünde yaşayan 37 yaşındaki Yıldız’ın deneme amaçlı aldığı 2 kilogram safran soğanıyla başladığı iş ile İl Özel İdare ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 2 proje gerçekleştirdi.