Irak Türkmeneli Kerkük’e Türk Dünyası temsilcilerinden oluşan bir heyet çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

Avrasya Türk Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Cengiz, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı ve yönetim kurulu üyesi Ömer Köprülü, Türkçe Konuşan ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan Kerkük’te bulunuyor. Irak Türkmen Şehitleri anma etkinliklerini yapıldığı Kerkük’te bayrak krizi de yaşanıyor.

Kerkük’te bulunan Türk Dünyası STK temsilcileri Türkmen siyasetçilerin yanı sıra STK’ları ve toplum önderleri ile bir araya geliyor. Avrasya Türk Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Cengiz yaptığı açıklamada’’Irak Türkmenlerinin kalbi olan Kerkük’te tüm Türk Dünyası’nı Kazak, Özbek, Tatar, Karapapak, Türkmen, Nogay, Uygur, Azerbaycan Türkü tüm Türk soyluları temsilen buradayız. İleride bizim çok önemli olan Kerkük’e geniş heyetlerle ve farklı etkinlikler için geleceğiz.Irak Türkleri yalnız değildir’’ dedi.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı da ’’Bugün Irak Türkleri’ne yapılan katliamlar Irak Meclisi tarafından tanınmadı. Yine başta BM olmak üzere uluslararası teşkilatlar Türkmen katliamlarını görmezden geldi. Bizler bu meselelerin takipçisiyiz. Buradayız ve hep olacağız’’ diye konuştu. Kerkük’e bağlı Altun Köprü’de bulunan Irak Türkmenler Şehi anıtını yeniden yaptıran işadamı Ömer Köprülü’de Türkmenlere hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı.